Erkek Plaj Hentbolu Takımımız Türkiye’yi Avrupa Üniversite Oyunları Eusa-2024’te Temsil Etti

Erkek Plaj Hentbolu Takımımız Türkiye’yi Avrupa Üniversite Oyunları Eusa-2024’te Temsil Etti

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Erkek Plaj Hentbolu Takımı, Macaristan’ın Debrecen şehrinde gerçekleştirilen Avrupa Üniversite Oyunları (EUSA 2024) şampiyonasında üniversitemizi ve ülkemizi temsil etti.

 

Macaristan’ın Debrecen şehrinde gerçekleştirilen ve birçok Avrupa ülkesinin katıldığı bu prestijli organizasyonun plaj hentbolu kategorisinde yer alan takımımız, sporcularımız Ali Karadut, Gürkan Rallas, Serhat Karabulut, Sezi Sözer, Aslan Furkan Çiçek, Efe Erdem Yazıcı, Doğukan Olgun, Ali İlbey Çakmak ve Mertcan Kenaryol tarafından temsil edildi.

Turnuvanın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'a yapılan ziyarette takımımızın idarecisi olan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür, Spor Bilimleri Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Çetin Özdilek ve takımımızın antrenörü olan Dr. Aydın Şentürk, turnuva hakkında Rektörümüzü bilgilendirdi. 

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak görüşmenin ardından yapılan açıklamada "Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak uluslararası bir turnuvada Türkiye'yi temsil etmenin gururunu yaşadık. DPÜ Erkek Plaj Hentbolu Takımı olarak Avrupa Üniversite Oyunları'ndan (EUSA 2024) elde ettiğimiz deneyim, üniversitemize gelecekte bu platformlarda başarılı olma yolunda önemli katkılar sunacak. Başta üniversitemizi ve ülkemizi temsil eden takımımızın sporcularını tek tek tebrik ediyor, takımımızın çalıştırıcısı Dr. Aydın Şentürk'e, Spor Bilimleri Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Çetin Özdilek'e ve takımımızın idareciliğini yürüten Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür'e özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2024, Pazartesi