Rektörümüzden Spor Bilimleri Fakültemize Ziyaret

Rektörümüzden Spor Bilimleri Fakültemize Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Spor Bilimleri Fakültemize yaptığı ziyarette akademik ve idari personelimizle bir araya geldi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Spor Bilimleri Fakültemizi ziyaret etti.

Fakülte yönetimimiz tarafından karşılanan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, SBF Toplantı Salonu'nda gerçekleÅŸen toplantıda akademik ve idari personelimize hitap etti. Sözlerinin başında üniversitelerin temel görevlerini akademik ve sanatsal üretim, eÄŸitim-öÄŸretime katkı, sanayii ve ekonomik alana katkı ve toplumun aydınlatılması olarak sıralayan Prof. Dr. Kızıltoprak, sözlerine ÅŸöyle devam etti:

Bizim hedeflerimizden biri kaliteli bir eÄŸitim öÄŸretim. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yetiÅŸtireceÄŸimiz yeni sporcularla ve öÄŸretmenlerle Türkiye'nin uluslararası alandaki konumunu güçlendirmeliyiz. Bizim sıralarımızı önce Türk öÄŸrenciler dolduracaklar. Çünkü bizim temel sorumluluÄŸumuz Türk milletine ve çocuklarımıza karşı. EÄŸer boÅŸ kalan sıralarımız olursa eÄŸitim almak isteyen yeryüzündeki tüm insanları sıralarımıza davet edeceÄŸiz.

"BÄ°ZÄ° HAKKIYLA GEÇENLER BÄ°ZDENDÄ°R"

Ülkemizin sporuna ve akademik birikimine yetiÅŸtireceÄŸimiz öÄŸrencilerle katkı sunmak bir diÄŸer hedefimiz. Biz yurt dışına ya da millî takımlara sporcu gönderince seviniyoruz ama bunlar bizim için günlük haberlerden biri olmalı. Burası bir ahi ÅŸehri ve ahilier der ki, 'Bizi hakkıyla geçenler bizdendir'. Bizim anlayışımız da bu yönde olmalı. Bizim arkamızdan gelen öÄŸrenciler, asistanlar, sporcular bizi hakkıyla geçmeli; Temel felsefemiz bu olmalı. 

Bununla beraber bizler bir yetenek avcısı gibi çalışmalıyız. Fakültemizin ilimizde temas kuracağı kuruluÅŸların başında Gençlik ve Spor Ä°l MüdürlüÄŸümüz var. Ardından sivil toplum kuruluÅŸları geliyor. Spor federasyonlarıyla, ÅŸehrin sporla ilgili tüm kurumlarıyla özellikle liselerle iletiÅŸim hâlinde olacağız. Hatta bunu bir adım daha ileri götüreceÄŸiz ve ortaokullarla, liselerle temas kuracağız. Spor hayatına baÅŸlayacak çocuklarımızı daha yolun başında yakalayacağız.

Tüm bunların gerçekleÅŸmesi için fakültedeki tüm kurulları iÅŸleteceÄŸiz. Akademik ve sportif olarak üretim, eÄŸitim ve öÄŸretime katkı, toplumumuza ve ÅŸehrimize katkı ve Türk Milletini spor alanında aydınlatma ve bilinçlendirme bizim temel yol haritamız olacak. Yeni akademik yıla enerjik ve dinamik ÅŸekilde baÅŸlayacağız. Omuz omuza yeni baÅŸarı hikâyeleri yazacağız.

Toplantının son bölümünde Rektörümüz, Dekanımız Prof. Dr. Özdilek'ten, gelecek günlerde düzenlenecek olan özel yetenek sınavları ve fakültemizin organize ettiÄŸi 11. Uluslararası Beden EÄŸitimi ve Spor ÖÄŸretmenliÄŸi Kongresi hakkında bilgi aldı.

Son Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2023, Cumartesi