Rektörümüzden Spor Bilimleri Fakültemize Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Spor Bilimleri Fakültemize yaptığı ziyarette akademik ve idari personelimizle bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Spor Bilimleri Fakültemizi ziyaret etti.

Fakülte yönetimimiz tarafından karşılanan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, SBF Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda akademik ve idari personelimize hitap etti. Sözlerinin başında üniversitelerin temel görevlerini akademik ve sanatsal üretim, eğitim-öğretime katkı, sanayii ve ekonomik alana katkı ve toplumun aydınlatılması olarak sıralayan Prof. Dr. Kızıltoprak, sözlerine şöyle devam etti:

Bizim hedeflerimizden biri kaliteli bir eğitim öğretim. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yetiştireceğimiz yeni sporcularla ve öğretmenlerle Türkiye'nin uluslararası alandaki konumunu güçlendirmeliyiz. Bizim sıralarımızı önce Türk öğrenciler dolduracaklar. Çünkü bizim temel sorumluluğumuz Türk milletine ve çocuklarımıza karşı. Eğer boş kalan sıralarımız olursa eğitim almak isteyen yeryüzündeki tüm insanları sıralarımıza davet edeceğiz.

"BİZİ HAKKIYLA GEÇENLER BİZDENDİR"

Ülkemizin sporuna ve akademik birikimine yetiştireceğimiz öğrencilerle katkı sunmak bir diğer hedefimiz. Biz yurt dışına ya da millî takımlara sporcu gönderince seviniyoruz ama bunlar bizim için günlük haberlerden biri olmalı. Burası bir ahi şehri ve ahilier der ki, 'Bizi hakkıyla geçenler bizdendir'. Bizim anlayışımız da bu yönde olmalı. Bizim arkamızdan gelen öğrenciler, asistanlar, sporcular bizi hakkıyla geçmeli; Temel felsefemiz bu olmalı.

Bununla beraber bizler bir yetenek avcısı gibi çalışmalıyız. Fakültemizin ilimizde temas kuracağı kuruluşların başında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz var. Ardından sivil toplum kuruluşları geliyor. Spor federasyonlarıyla, şehrin sporla ilgili tüm kurumlarıyla özellikle liselerle iletişim hâlinde olacağız. Hatta bunu bir adım daha ileri götüreceğiz ve ortaokullarla, liselerle temas kuracağız. Spor hayatına başlayacak çocuklarımızı daha yolun başında yakalayacağız.

Tüm bunların gerçekleşmesi için fakültedeki tüm kurulları işleteceğiz. Akademik ve sportif olarak üretim, eğitim ve öğretime katkı, toplumumuza ve şehrimize katkı ve Türk Milletini spor alanında aydınlatma ve bilinçlendirme bizim temel yol haritamız olacak. Yeni akademik yıla enerjik ve dinamik şekilde başlayacağız. Omuz omuza yeni başarı hikâyeleri yazacağız.

Toplantının son bölümünde Rektörümüz, Dekanımız Prof. Dr. Özdilek'ten, gelecek günlerde düzenlenecek olan özel yetenek sınavları ve fakültemizin organize ettiği 11. Uluslararası Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi hakkında bilgi aldı.

Son Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2023, Cumartesi