Narko Gençlik Eğitim Programı

Narko Gençlik Eğitim Programı

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü ile Fakültemizin Dekanlığı’nca yapılması planlanan “Narko Gençlik ” sloganlı 05 Mart 2024 Salı günü saat 14.00’de Fakültemiz Konferans Salonunda  Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi yapılmıştır.

Kütahya İl Emniyet Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce Narko gençlik eğitimleri kapsamında öğrencilerimize uyuşturucu ile mücadele konusunda bilgilendirmeler yapılarak, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personelince şu sözlerle konuşmalarına devam etmiştir:

"Narko Üniversitede eğitim gören öğrencilerimize farkındalık yaratmak amacı ile bütün fakültelerde öğrencilerimize ulaşmaya ve gençlerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz. Uyuşturucu ile mücadelenin önemine bakacak olursak uyuşturucu kişileri sosyolojik, fiziksel ve ekonomik olarak zayıf düşürür ve özellikle toplumumuzun teminatı olan genç nesilleri hedef alır ve onları tehdit ederek geleceğimiz olan genç nesillere zarar verir. Bu durumu rakamsal olarak açıklayacak olursak 15-24 yaş grubu en riskli yaş grubu olarak görülmektedir.

Narkolog sistemimiz üzerinden yapılan çalışmalarında 15-24 yaş arasında madde kullanmaya başlayanların oranı maalesef %73.74'tür. Madde kullanmaya başlamada merak, özenme, arkadaş ısrarı gibi nedenler önemli etkenler olarak görülmektedir. Bu yüzden gençlerimizin arkadaş çevrelerine dikkat etmesi gerekmektedir. Ayrıca hepimiz internet çağında yaşıyoruz ve bu maddeler maalesef sosyal medyalarda , internet sitelerinde ve film-dizi platformlarında madde kullanımı gayet normal bir durum gibi gösterilmektedir.

Başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızın internette dolaşırken ya da film-dizi izlerken bilinçli davranmaları gerekmektedir. Bir toplumun geleceğe bırakabileceği en değerli miras bilinçli bir gençliktir. Bu faaliyetlerimiz ile amacımız geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin kendisini kötü alışkanlıklara davet eden ya da özendiren kişilere ‘HAYIR' diyebilme yetisini geliştirerek gençliğimizi her türlü kötü alışkanlıktan kendini koruyabilen, bilinçli ve sağlıklı bir nesil haline gelmesini yardımcı olmaktır." şeklinde konuşmalarına son verirken, katılımcıların soru cevap katılımları sonrasında Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Sinan AKIN tarafından katılımları ve katkıları için emniyet görevlilerine teşekkür ederek ve hediye takdimleri yapılarak programımız sona ermiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2024, Çarşamba